Nasdaq Crypto Zweden Blockchain Fintech Startup Exchange VS

Nasdaq, de grote beurs van Wall Street, gaat naar verluidt zijn concurrenten achterna in de zoektocht naar manieren om langzaam de cryptocurrency-markt te betreden. De beurs heeft om die reden een bod gedaan op een crypto-vriendelijke fintech-startup uit Stockholm, Zweden, Cinnober.

Een van ‘s werelds grootste beurzen, Nasdaq, heeft aangekondigd dat het een bod heeft gedaan op de Zweedse fintech Cinnober. Cinnober is een “toonaangevende leverancier” van beurs- en real-time clearing-technologie. De oplossingen die de startup biedt zijn “high performance trading en post-trade oplossingen” voor cryptocurrency-beurzen.

Nasdaq neemt Cinnober over wanneer het bod van $190 miljoen wordt aanvaard door de aandeelhouders van Cinnober. Nasdaq stelt in een persbericht dat het binnen een termijn van 3-5 jaar een rendement van 10% verwacht. De beurs verzekert de aandeelhouders dat de overname in het belang van het bedrijf is.

Nasdaq zegt dat de overname van Cinnober haar positie als “een van’ s werelds toonaangevende leveranciers van marktinfrastructuurtechnologie zal versterken.”

Adena Friedman, President en CEO van Nasdaq, zei: “Het gecombineerde intellectuele kapitaal, de technologische competentie en mogelijkheden van Cinnober en onze Market Technology-activiteiten zullen de breedte en diepte van onze snelstgroeiende divisie bij Nasdaq vergroten.”

“Wereldwijde kapitaalmarkten zijn snel blijven evolueren. Nieuwe markten in verschillende sectoren vragen om een ​​markttechnologischeinfrastructuur die snelle groei en schaalgrootte mogelijk maakt. Ook om toegang tot hulpmiddelen om de marktintegriteit te bevorderen. Deze overname zal ons vermogen om marktinfrastructuur-operators wereldwijd te bedienen vergroten. Ook zal het ons vermogen om uit te breiden naar nieuwe groeisegmenten versnellen,” voegde Friedman toe.

De Raad van Bestuur van Cinnober adviseert aandeelhouders het bod te accepteren

De Raad van Bestuur van Cinnober heeft een verklaring gepubliceerd waarin wordt aanbevolen dat de “aandeelhouders en warranthouders van Cinnober Financial Technology het bod van Nasdaq accepteren”.

Het bestuur heeft Nasdaq ook toegestaan om een due diligence-onderzoek uit te voeren. Nasdaq zal de structuur en de activiteiten van de startup onderzoeken naar aanleiding van het bod. De termijn waarin Cinnober het bod moet accepteren of niet begint “op of rond” 29 oktober 2018. De periode vervalt op of rond 14 december 2018.

Nasdaq versterkt zijn Analytics Hub-tools

De overname van de cryptovriendelijke fintech-startup komt nadat de op één na grootste effectenbeurs ter wereld een besloten vergadering hield met leidinggevenden van de in de VS gevestigde cryptocurrency-beurzen. Twee van de aanwezigen waren bijvoorbeeld de Winklevoss-tweeling van Gemini. Nasdaq hield de bijeenkomst om de ontwikkeling van de cryptocurrency-industrie als geheel te bespreken.

De beurs wil naar verluidt een pakket met tools toevoegen voor het voorspellen en volgen van prijsbewegingen van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Een bron die bekend is met de kwestie beweert dat de Analytics Hub van de grootste beurs rapporteert over het sentiment voor bijna 500 crypto-activa. De tool analyseert gegevens van beurzen, sociale media en transactiegegevens van de grootste cryptocurrency-wallets.

Bron van de foto: Okta

BRONNewsbtc
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.