NASDAQ Crypto Monitor Tool Hack Scam Illegaal Exchange Controle Beveiliging Handel

‘S Werelds op een na grootste effectenbeurs NASDAQ zegt dat haar markttoezichttechnologie “manipulatie kan verbannen” uit de crypto-markt. Dit nieuws meldde Bloomberg op 1 november.

De publicatie verwijst naar een ongepubliceerd document van NASDAQ dat donderdag is vrijgegeven. Daarin legt de beurs uit dat het “decennia” heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van hulpmiddelen voor het opsporen en voorkomen van marktmanipulatie.

“Toezichthouders, bemiddelaars en beurzen hebben surveillanceteams die voortdurend activiteiten monitoren. Daarnaast gebruiken ze ook geavanceerde technologieën om te helpen bij het vastleggen en analyseren van fout gedrag. Daarmee bedoelen we pump-and-dump-acties, handel met voorkennis, wash trading, spoofing en layering”.

Het nieuws komt nu Bitcoin lijkt te stabiliseren, en er verdenkingen zijn dat markten onderhevig waren aan vals spel. Cointelegraph meldde eerder dat sommige commentatoren, waaronder een Amerikaanse toezichthouder, de volatiliteit toeschreven aan handelaren met een groot volume.

NASDAQ zag de eerste cryptocurrency-client voor zijn SMARTS Market Surveillance-oplossing in april verschijnen bij Gemini. Dat is de cryptocurrency-beurs die wordt beheerd door de Winklevoss-tweeling.

Op dat moment beschreef Valerie Bannert-Thurner, Senior Vicepresident en hoofd Risk & Surveillance Solutions bij NASDAQ, de samenwerking als een “belangrijke mijlpaal” voor de technologie.

Bovendien wil de beurs het gebruik van haar markttechnologie volgens haar “uitbreiden naar niet-traditionele markten. Zo willen we ook nieuwe grenzen buiten de kapitaalmarkten opzoeken.”

Verschillende ‘normale’ beurzen gebruiken SMARTS ook, merkt Bloomberg op.