Een van de belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten heeft belangrijke stappen gezet om de virtuele valutamarkt te betreden. De realiteit is dat crypto-beurzen aan het einde van 2017 hebben geprofiteerd van de grote instroom van nieuwe investeerders. Maar welke cryptocurrencies steunt Nasdaq?

Stellar, Litecoin en Bitcoin

Stellar is een van de eerste digitale valuta’s die werd ondersteund door Nasdaq. Volgens de beurs heeft Stellar het potentieel om te groeien door samen te werken met ondernemingen zoals IBM. De valuta maakt het mogelijk wereldwijde, internationale transacties uit te voeren, wat zeer nuttig is voor vele industrieën.

Het Stellar-netwerk is gecreëerd en ontwikkeld voor de deelname van financiële instellingen en individuen. Het is een hybride blockchain die open source is en wordt gedistribueerd.

Litecoin is een andere virtuele valuta die Nasdaq noemde als een met toekomstpotentieel. Waarom? Een paar weken geleden heeft Blocknet aangekondigd dat Litecoin zal functioneren als een gedecentraliseerde cross-blockchain-applicatie. Dit soort partnerschappen zou het voor Litecoin en andere valuta mogelijk maken om te blijven groeien, waarde te bundelen en gebruikt te worden.

Litecoin staat bekend als een cryptocurrency voor betalingen, met korte transactietijden en lage kosten. Het kan in veel verschillende winkels en websites worden gebruikt en wordt aangeboden op een belangrijk aantal virtuele valutabeurzen. Bovendien wil de valuta Bitcoin niet vervangen, maar in plaats daarvan aanvullen.

Ten slotte is Bitcoin gemarkeerd als de favoriete cryptocurrency met een enorm potentieel. Nasdaq geloofde dat de Consensus een positief vermenigvuldigend effect zou hebben op de Bitcoins-prijs. Maar dat gebeurde niet. Bitcoin was niet in staat om de positieve sfeer tijdens de bijeenkomst te verzilveren en dus te groeien.

Het is belangrijk om te vermelden dat Bitcoin de zo verwachte schaaloplossing, het Lightning Network (LN), zal implementeren. Zoals we enkele dagen geleden schreven, zou de LN Bitcoin helpen om de transactietijden en kosten tot bijna nul te reduceren. Daarnaast wordt verwacht dat het aantal gebruikers ook zal toenemen met deze implementatie, die ook probeert ondersteuning aan privacyfuncties toe te voegen.

Bron: Usethebitcoin

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.