OTC XRP Ripple Bitcoin Deutsche Boerse Futures Derivaten Cryptocurrency ETH XRP Eurex

Er is een nieuwe, gewijzigde aanklacht tegen Coinbase ingediend. Daarin wordt meer informatie gegeven over hoe insiders afgelopen december konden profiteren van de uitrol van Bitcoin Cash op het platform.

Het document werd op 20 november ingediend bij het Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Californië. Het zet uiteen waarom de aanklagers geloven dat Coinbase “valse en misleidende verklaringen aflegde” over de uitrol van de bitcoin-fork. De prijs van Bitcoin Cash zou hebben gepiekt op het moment dat de Bitcoin-prijs werd gedrukt, aldus de aanklagers. Zo wisten insiders van Coinbase Bitcoin Cash tegen gunstige prijzen te kopen en verkopen.

In de klacht schrijven de aanklagers:

“Als gevolg van deze regeling hebben de gedaagden en Coinbaise, Coinbase in staat gesteld om aanzienlijk te verdienen aan de transacties van haar klanten. Coinbase verdiende een spread over de opgeblazen BCH-prijs. Daarnaast voorkwam Coinbase een ‘run’ op Bitcoin Cash van klanten door de verkoop binnen enkele minuten te sluiten. Echter konden enkele insiders nog wel blijven handelen.”

De gewijzigde klacht komt net iets minder dan een maand nadat een federale rechter de oorspronkelijke klacht van Jeffrey Berk afwees. Op dat moment verklaarde rechter Vince Chhabria dat het onduidelijk was wat de juridische basis van Berk was. Ook wist hij niet wat Coinbase had moeten doen of hoe de uitrol beter had kunnen verlopen.

Beleggers wisten niet wanneer ze Bitcoin Cash konden opnemen

Als zodanig beweert de gewijzigde klacht dat de uitrol niet voldeed aan de token-noteringsnormen van GDAX (nu Coinbase Pro). Verder zou Coinbase de beleggers laten weten wanneer bitcoin cash opnamen mogelijk zouden zijn. Echter opende de beurs de optie voor opname zonder waarschuwing.

Toen Bitcoin Cash genoteerd werd konden klanten de crypto alleen maar kopen. Daardoor zou de prijs aanzienlijk zijn gestegen, beweren eisers.

De eisers vorderen een schadevergoeding en restitutie. Het bedrag wordt tijdens het proces vastgesteld, evenals de kosten die tijdens de rechtszaak worden gemaakt.

Het document eindigt met het eisen van een juryrechtspraak over de kwesties.

Hoewel de gewijzigde klacht oorspronkelijk binnen 21 dagen na de vorige aanklacht – 13 november – moest worden ingediend, stemden de eisers en verweerders in met een verlenging. Daardoor konden de eisers het nieuwe document op 20 november alsnog indienen.

Coinbase moet uiterlijk op 20 december reageren. Beide partijen hebben de gelegenheid een reactie in te dienen. De hoorzitting staat gepland voor 31 januari 2019.

Lees de volledige aanklacht hier:

Second Amended Class Action… by on Scribd

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.