Sony DRM DLT Blockchain Japan Auteursrecht Data Systeem

Digifinex heeft besloten om Tether (USDT) te vervangen met een van zijn rivalen, TrustToken’s TrueUSD. Tether is misschien wel de bekendste “stablecoin”, ontworpen om een ​​stabiele wisselkoers te handhaven met de Amerikaanse dollar als basis. Digifinex, gevestigd in Singapore, handelde de afgelopen 24 uur $131 miljoen af ​​in handelsvolume, volgens CoinMarketCap. Daarmee is het de 16e grootste crypto-beurs op basis van handelsvolume.

Kiana Shek, de mede-oprichter van Digifinex, vertelde dat ze maandenlang “op zoek was naar manieren om van USDT af te komen”. Daaraan voegde ze toe “Ik geloof gewoon niet in Tether, maar ik had geen keus” om het toe te voegen aan het aanbod.

De beurs zal TrueUSD nu gaan adopteren als nieuwe stablecoin. Daarover zei Shek: “Door mijn onderzoek, due diligence en mijn communicatie met het TrustToken-team ben ik gaan waarderen dat zij zich hebben verbonden aan toonaangevende praktijkvoorbeelden.” Ze noemde de naleving van de regelgeving van het Amerikaanse Financial Crime Enforcement Network (FinCEN) als groot pluspunt. Ook de onafhankelijke verificatie door een externe accountantsfirma is een sterk punt.

Tether, het bedrijf achter USDT, gaf geen commentaar op het moment van schrijven. Het bedrijf is al meer dan een jaar het onderwerp van veel negatieve aandacht. Dat komt omdat het moeite heeft om waarnemers te overtuigen dat het voldoende dollarreserves heeft om alle in circulatie zijnde USDT volledig te ondersteunen.

Er zijn daarnaast ook beweringen dat de eigenaars en het management van Tether geld bijdrukken. Echter blijft de USDT-waarde aan $1,00. Veel beurzen bieden meerdere handelsparen met USDT.

Deze handelsparen spreken handelaren aan, omdat USDT gemakkelijker tussen beurzen kan worden verplaatst dan fiat-valuta. En op het moment van schrijven is Tether de achtste meest waardevolle cryptocurrency volgens marktkapitalisatie. Het is gemakkelijk de meest waardevolle stablecoin.

Groeiende concurrentie

Het is daarom opmerkelijk dat een grote beurs heeft besloten om af te stappen van het aanbieden van handelsparen met Tether. Een groot aantal stablecoins is recent gelanceerd of wordt binnenkort gelanceerd. Dit betekent dat de concurrentie voor Tether waarschijnlijk toe gaat nemen.

“Het risico van USDT en de behoefte aan een nieuwe USD-stablecoin is zo groot”, vertelde Mede-oprichter van TrustToken en COO Stephen Kad. “Beurzen zijn begonnen met het creëren van hun eigen stablecoins.” Een voorbeeld van deze trend is de recente aankondiging door Gemini. Deze beurs zal binnenkort een aan de dollar-gelinkte crypto lanceren.

Kade betoogde dat TrueUSD een voordeel heeft tegenover deze rivalen. “TrueUSD is live en beursagnostisch”, zei hij.

TrustToken lanceerde TrueUSD afgelopen maart vertelde Tony Pham, hoofd van marketing en communicatie van het bedrijf. Hij vertelde ook dat het bedrijf van plan is om producten gekoppeld aan meerdere andere fiat-valuta te lanceren. Het doel van brede acceptatie door beurzen klinkt ambitieus. Echter is TrustToken’s bredere push om praktisch elke vorm van asset te tokenizen nog ambitieuzer.

De TrueUSD zal maandag om 15.00 uur, in Singapore, beschikbaar zijn. Aanvankelijk zal Digifinex TrueUSD-handelsparen aanbieden met bitcoin, ether en tether.

Tether en TrueUSD zullen nog enige tijd beschikbaar blijven, zei Pham.

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.