Poloniex Ethereum Exchange Circle Platform Bitcoin BTC Crypto

Crypto-beurs Poloniex kondigde onlangs de opening van een handelsplatform voor institutionele klanten aan.

Betalingsbedrijf Circle nam de beurs eerder dit jaar over. Het zei dinsdag dat het institutionele accounts gaat aanbieden, met ondersteuning voor verschillende crypto-handelsparen. De beurs zal in december ook transacties met bitcoin/USD Coin aanbieden, waar geen kosten aan vastzitten.

Als onderdeel van de nieuwe accounts biedt Circle over-the-counter-trading via Circle Trade aan. Bedrijven die willen deelnemen aan OTC-handel moeten een minimale ordergrootte van $250.000 indienen.

In de bekendmaking verklaarde Circle dat het institutionele klanten hogere opnamegrenzen zal bieden. Daarnaast zal het ook “professionele klantenondersteuning” bieden.

“Ons hoogopgeleide team zal elke institutionele klant begeleiden bij het onboardingproces. Daarnaast coördineren we probleemoplossingen en ondersteunen we lopende handelsactiviteiten”, verklaarde het bedrijf.

Circle en Poloniex sluiten zich aan bij beurzen zoals Coinbase in het aanbieden van diensten specifiek voor institutionele handelaren. Deze laatste beurs, die ook USDC-handelsparen aanbiedt, begon in mei met het uitrollen van vermogensbeheerdiensten voor haar institutionele klanten.

Meer recent is Coinbase ook begonnen met het testen van een OTC-handelsdesk, hoewel het platform pas begin volgend jaar operationeel zal zijn.