Malta, waar recentelijk een wetgeving over Blockchain, cryptocurrencies en Initial Coin Offerings (ICO) is goedgekeurd om haar naam als crypto-vriendelijk ‘Blockchain eiland’ waar te maken, verwelkomt de belangrijke crypto beurs OKEx in het land, aldus een persbericht van OKEx dat op 12 april naar buiten werd gebracht.

Ook crypto beurs Binance, de grootste beurs a.d.v. handelsvolume, heeft aangekondigd eind maart dat ze van plan zijn een kantoor op Malta te openen, nadat ze een waarschuwing kregen van Japanse regulators. Crypto handelaar en Twitter persona WhalePanda tweette het nieuws van de verhuizing van OKEx eerder al – hij schreef dat het ‘druk aan het worden is op Malta’:

Malta is getting crowded. @OKEx_ is moving there too. https://t.co/ernVV8b9XH

— WhalePanda (@WhalePanda) April 12, 2018

 

Als deel van hun plan om Blockchain en gerelateerde crypto bedrijven het land binnen te halen, had Malta in februari al een document uitgebracht met de titel: “Malta – een leider in DLT-regulering”, en daarnaast ook de oprichting van een aantal regulering ondersteunende organisaties, zoals de Malta Digital Innovation Authority Bill en de Virtual Currencies Bill aangekondigd.

OKEx schreef in hun persbericht, na een gesprek met de Maltese regulatoren over het regelgevende cryptokader, dat ze “vertrouwen hebben in de aanpak van de regering van Malta en gekozen hebben om zich te vestigen op Malta om de groei van OKEx te faciliteren.”

OKEx CEO Chris Lee verklaarde:

“We kijken ernaar uit om samen te werken met de regering van Malta omdat ze vooruit durven te denken en veel waarden met ons delen: de belangrijkste daarvan zijn de bescherming van onze handelaren en het grote publiek, nakoming van de wet tegen witwassen, de Know Your Customer normen (waarin bedrijven hun klanten verifiëren), en de erkenning van het feit dat innovatie en voortdurende ontwikkeling van groot belang zijn in het Blockchain ecosysteem.”

OKEx staat op de tweede plek in de ranglijst van cryptocurrency beurzen gebaseerd op hun handelsvolume in 24 uur op CoinMarketCap, en momenteel verhandelen ze ongeveer 1.6 miljard elke 24 uur.

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.