Abra Bitcoin BTC Activa Aandelen ETF Wallet Blockchain

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Zachary Coburn, de oprichter van het crypto token-handelsplatform EtherDelta, belast met de exploitatie van een niet-geregistreerde effectenbeurs. Aldus een persbericht van de SEC van donderdag 8 november.

EtherDelta diende als secundaire marktplaats voor de handel in ERC20-crypto’s. Gebruikers konden er crypto’s verhandelen door middel van een orderboek en smart contracts op basis van de Ethereum-blockchain.

Volgens de SEC plaatsten de gebruikers van EtherDelta gedurende een periode van 18 maanden meer dan 3,6 miljoen orders voor crypto’s. Daar zaten ook crypto’s bij die door de Amerikaanse federale wetgeving als effecten zijn beschouwd.

De toezichthouder merkt op dat de meeste orders werden uitgevoerd na het DAO-rapport dat de SEC in juni 2017 uitbracht. Volgens de huidige wet had EtherDelta zich moeten registreren in de Verenigde Staten of een vrijstelling moeten aanvragen. De SEC merkt echter op dat het platform dit niet deed.

Volgens de toezichthouder erkent noch ontkent de EtherDelta-oprichter Coburn de bevindingen. Wel heeft hij ermee ingestemd om mee te werken aan het proces. Hij zal de staat $300.000 aan onwettige winsten terugbetalen. Bovendien stemde hij ermee in $13.000 te betalen aan conservatoire rente, plus een boete van $75.000. De SEC stelt dat het een hogere boete zou hebben opgelegd als Coburn niet had meegewerkt aan het onderzoek.

De SEC schortte eerder al de effectenhandel van American Retail Group, Inc. op. Het bedrijf zou hebben beweerd dat zijn cryptocurrency tradingactiviteiten waren goedgekeurd door de toezichthouder, wat niet zo was.

Begin november meldde de SEC dat het momenteel actie onderneemt tegen “tientallen” frauduleuze Initial Coin Offerings (ICO’s). Het jaarlijkse handhavingsverslag voor het boekjaar 2018 vermeldde verschillende illegale ICO’s. Drie daarvan zouden investeerders voor maar liefst $68 miljoen hebben opgelicht.

BRONCointelegraph
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.