VNX Exchange Luxemburg Blockchain Crypto Beveiliging

Een nieuw partnerschap tussen de in Luxemburg gevestigde VNX Exchange en de Universiteit van Luxemburg met als doel de beveiliging van digitale activa te verbeteren. Dat meldt de Luxembourg Times op 23 november.

VNX is een markt- en handelsplatform voor tokenized durfkapitaal, opgericht in 2017. VNX is lid van fintech incubator the Luxembourg House of Financial Technology (LHoFT). Daarnaast is het lid van Infrachain en APSI (L’Association des Professionnels de la Société de l’Information).

Binnen de samenwerking helpt de universiteit van Luxemburg VNX bij het ontwikkelen van hogere niveaus van netwerkbeveiliging voor digitale activa. De onderzoekers van het Interdisciplinair Centrum voor Veiligheid, Betrouwbaarheid (SNT) van de universiteit zullen naar verluidt nieuwe IT-kaders ontwerpen. Zo gaat het de beveiliging van de beurs verbeteren, evenals de bewaring van crypto-activa.

Dr. Radu State, een expert in netwerkbeveiliging bij SnT, zei dat verschillende problemen moeten worden aangepakt voor heterogene systemen die tokens afgeven op een blockchain. State merkte bijvoorbeeld op dat ze zich richten op de beveiliging van “de softwarelaag”. Die moet ervoor zorgen dat de contracten die individuele transacties besturen geen kwetsbaarheden bevatten.

Oprichter en CEO van VNX Alexander Tkachenko zei dat er verschillende dingen nodig zijn om de beurs te ontwikkelen. Zo moet er duidelijkheid rondom regelgeving komen. Ook moet het zich richten op beleggersbescherming en compatibiliteit met de huidige marktstandaarden. Hij voegde verder toe:

“Wij willen een veilige en reglementaire conforme marktplaats voor de transparante handel in tokens die digitale assets vertegenwoordigen. Daarvoor willen we we moderne beveiligingsmechanismen introduceren die ons platform volledig kunnen beveiligen. We hopen zo een impact te hebben op de wereldwijde cyberbeveiligingsmarkt.”

Tkachenko zei ook dat hij gelooft dat “blockchain-technologie de volgende grote stap is in de evolutie van de financiële sector.”

Slechts 4 procent van Luxemburgers bezit crypto

In oktober werd de in Luxemburg geregistreerde crypto-beurs Bitstamp overgenomen door het Belgische investeringsbedrijf NXMH. NXMH is op zijn beurt eigendom van het Zuid-Koreaanse mediaconglomeraat NXC Corp.

De CEO van de beurs merkte op dat hoewel de handelsvolumes dit jaar met 60-70 procent zijn gedaald, het platform winstgevend bleef. Dat kwam omdat de cryptocurrency-prijzen in 2018 gemiddeld hoger lagen dan in 2017.

In juni voerde onderzoeksbureau Ipsos namens ING een onderzoek uit. Daaruit bleek dat slechts 4 procent in Luxemburg crypto bezit. Dat is het laagste percentage van Europa. Respondenten uit Spanje, Frankrijk en Luxemburg vertrouwen liever op financieel of bankadviseurs.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.