Zuid-Koreaanse crypto exchange Bithumb heeft aangekondigd plannen te hebben om kiosken aan restaurants en cafés te leveren met de optie voor klanten om voor hun bestellingen te betalen met hun Bithumb crypto holdings. Dit werd op 7 maart bekend gemaakt door het lokale nieuwskanaal Zdnet.

Het kioskmerk Touch B is het resultaat van samenwerking in februari tussen Bithumb en kioskfabrikanten Unos Space, Tros Systems en IYU voor Bithumb om “kiosks te leveren die geoptimaliseerd zijn voor kleine bedrijven die voedsel en drankjes verkopen, kleine restaurants en cafés.”

Zdnet laat weten dat Bithumb drie diensten heeft gelanceerd, waarvan er twee zijn genoemd in het artikel (Touchpad en Touchbone), wat ondernemers opties biedt op basis van de grootte van hun bedrijf en kaartvereisten. Huurkosten van Touch B-kiosken zullen tegen een korting van 10% worden aangeboden om het voor kleinere bedrijven mogelijk te maken om producten van Bithumb te kunnen betalen.

De derde dienst is de Bithumb Cache. Dit is een wachtwoordendienst die klanten van Bithumb de mogelijkheid geeft om hun fondsen om te zetten, zodat ze die kunnen gebruiken bij de kiosk, met gebruik van hun wachtwoord. Dit “creëert synergie tussen bijvoorbeeld het restaurant en het currency exchange bedrijf”.

Volgens een verklaring van Bithumb,

“Het betreden van de kiosk-business is zinvol om aanzienlijke voordelen en goedkope huurdiensten aan te kunnen bieden aan eigenaren van kleinere bedrijven. We zullen blijven werken in verschillende industrieën gebaseerd op blockchain-technologie. We zullen doorgaan met het bieden van mogelijkheden om complete oplossingen te bieden voor kleine bedrijven met onze samenwerking”.

Bithumb staat op nummer 5 wereldwijd voor handelsvolume over een periode van 24 uur, volgens gegevens van CoinMarketCap, met een handelsvolume van ongeveer $732 miljoen op perstijd.

Cointelegraph-bijdrager Joseph Young heeft op 9 maart getweet dat Bithumb’s aankondiging de “opname van crypto in Zuid-Korea echt kan helpen”:

Begin deze maand heeft Australische crypto exchange Bitcoin.com.au ook cryptocurrencies en kleine bedrijven gecombineerd door een systeem uit te rollen waarmee 1.200 kiosken door heel Australië crypto kunnen gaan verkopen door middel van iPad Minis.

 

 

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.