Het Colorado Department of Regulatory Agencies (DORA) kondigde een onderzoek aan naar twee bedrijven voor het illegaal promoten van Initial Coin Offerings (ICO’s) voor inwoners van Colorado, aldus de Denver Post op 3 mei.

De Colorado Securities Commissioner zei dat het in Californië gevestigde Linda Healthcare Corp. en het in Washington gevestigde Broad Investments LLC mogelijk de effectenwetten van Colorado zouden schenden door ICO’s te promoten.

DORA ontdekte dat Linda Healthcare een ‘LindaHealthCoin’-token promoot op haar website, die kan worden gebruikt om de verzekering van Linda Healthcare te kopen. Volgens de website kan de token telemedische dekking kopen “middels een kunstmatige intelligente-chatservice die medische oplossingen creëert door gebruik te maken van blockchain-technologie.”

Volgens DORA geeft Linda Healthcare geen waarschuwingen dat ICO’s in de staat Colorado als effecten worden beschouwd. “Het netwerk van Linda Health Insurance is tot op heden niet operationeel,” meldden ambtenaren. Een tweet van 19 maart van het bedrijf adviseert potentiële klanten om hun white paper te raadplegen.

Vertaling: “Wilt u meer te weten komen? Hier is de link naar onze White Paper: Heeft u interesse in uw eigen gezondheid en in onze coin? Zorg dan dat u deel uitmaakt van onze crowdfunding op.

Zoals de Denver Post meldt promoot het bedrijf Broad Investments cryptocurrency met behulp van een token dat op zijn website wordt beschreven als ”een aandelenmunt die aandelen van het bedrijf vertegenwoordigt, zoals bedrijfsaandelen”. Het token zou de houders kennelijk recht geven op een aandeel in het rendement van de strategie van Broad Investments, die aandelenportefeuilles samenstelt met behulp van een algoritme. Ambtenaren zeggen dat het “wiskundig georiënteerde waardesysteem” op de website niet operationeel is.

DORA-vertegenwoordigers meldden dat beide bedrijven op hun websites geen informatie hebben verstrekt over de risico’s van het beleggen in crypto of ICO’s. Colorado Securities Commissielid Gerald Rome merkte op dat investeringen in ICO-tokens zorgvuldig moeten gebeuren: “Investeringsmogelijkheden die middels ICO’s op het internet worden verkocht, moeten worden benaderd met dezelfde mate van voorzichtigheid als bij elke zeer risicovolle investering.”

De bedrijven moeten nu bewijzen waarom ze niet op basis van de Colorado Securities Act zou moeten worden beboet, volgens welke de bedrijven rechterlijke orders zullen ontvangen.

Eerder in maart heeft de Securities Division van Massachusetts instemmingsbevelen uitgevaardigd die de permanente schorsing van de niet-geregistreerde ICO-verkopen door vijf bedrijven eisten, daarbij verwijzend naar het feit dat de bedrijven niet-geregistreerde effecten verkochten.

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.