GDPR Wetgeving Privacy Publiekelijke Blockchain Bitcoin AVG Privacy

De Colorado Division of Securities heeft opnieuw een aantal bevelen uitgevaardigd. Dit keer tegen vier frauduleuze Initial Coin Offerings (ICO).

De toezichthouder kondigde dinsdag aan dat Gerald Rome, de Amerikaanse effectencommissaris, vier nieuwe bevelen heeft ondertekend. De bevelen zijn gericht aan Global Pay Net, Cred LLC, CrowdShare Mining en CyberSmart Coin Invest.

De bedrijven zouden niet-geverifieerde gegevens, valse beloften en claims van overdreven hoge winsten en dividenden op hun site hebben geplaatst. Daarnaast zouden ze onvoldoende informatie verstrekken en onjuiste voorstelling van feiten hebben geplaatst, aldus de toezichthouder.

Met deze vier nieuwe bevelen is het totale aantal bevelen dat is ondertekend tegen ICO’s in Colorado nu 18. Er zijn nog minstens twee bevelen in afwachting van ondertekening, waardoor het totale aantal gevallen naar de 20 stijgt. De toezichthouder voegt eraan toe dat al deze ICO’s de Colorado Securities Act hebben geschonden.

Task Force

Het hoge aantal gepakte ICO-projecten is het resultaat van een onderzoek door de ICO Task Force, opgericht door de Colorado Division of Securities.  De taskforce richt zich op mogelijk frauduleuze activiteiten gericht op beleggers die hopen te profiteren van crypto’s.

“Het grote aantal bevelen dat tegen ICO’s wordt ingediend zou voor alle beleggers een signaal moeten zijn. Er is namelijk een reëel risico dat de ICO die u overweegt frauduleus is”, zei Rome.

Hij voegde daaraan toe:

“Ons onderzoek toont aan dat er oplichters zijn die eenvoudigweg een nep-ICO creëren om geld van beleggers te stelen. Ook kunnen ze een legitieme ICO imiteren om beleggers te misleiden.”

Eerder deze maand ondertekende Rome bevelen tegen Bitcoin Investments, PinkDate, Prisma en Clear Shop Vision.

Andere Amerikaanse regelgevende instanties ondernemen ook steeds vaker actie tegen wat zij beschouwen als frauduleuze tokenverkopen. Zo heeft de effectentoezichthouder van North Dakota maandag een bevel uitgevaardigd tegen een ogenschijnlijk frauduleus, in Rusland gebaseerde ICO. Het zou namelijk een bank in Liechtenstein hebben geïmiteerd.

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.