Messari SEC VS Crypto Register ICO Initial Coin Offering

Messari, een open source op cryptocurrency-gerichte versie van de EDGAR-database van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, lanceert een register. Projecten die tokens uitgeven kunnen hier hun openbare informatie aan toevoegen.

Messari kondigde het register op dinsdag tijdens CoinDesk’s Consensus: Invest-evenement aan. Het zal normaal niet-openbare informatie gemakkelijk toegankelijk maken. Het gaat hier om informatie zoals tokenontwerp, supply-gegevens, audits van de technologie, officiële communicatiekanalen, kasbeheer en details van teamleden.

De oprichter van Messari, Ryan Selkis, vertelde CoinDesk dat het platform gericht is op het standaardiseren en automatiseren van dergelijke informatieverschaffing. Het wordt daardoor voor beleggers gemakkelijker om meer te leren over interessante projecten.

“Wat we proberen te doen, is om belangrijke informatie over deze verschillende crypto-assets beschikbaar te maken voor iedereen. Of het nu een retailbelegger, een toezichthouder, een academisch fonds of een beleggingsfonds is,” zei hij, toevoegend:

“Het belangrijkste voor ons is het inluiden van een tijdperk waarin dat de norm is. Vandaag de dag is namelijk vaak de gemiddelde toeschouwer pas de laatste die over een wijziging binnen een project weet.”

“De belangrijkste liquiditeitsverschaffers rond het ecosysteem moeten zich houden aan bepaalde principes en een gedragscode [met betrekking tot] informatie,” zei Selkis.

Dit moet echter worden uitgevoerd op een “opt-in basis”, zei hij, omdat crypto tokens geen beursgenoteerde effecten zijn. “Dus, we gaan kijken naar wat de consument kan beschermen en wat logisch is vanuit een regelgevend standpunt,” legde hij uit.

Doel is om te decentraliseren

Bij de lancering verschijnen crypto-startups Aion, Blockstack, Civic, Decent, District0x, IDEX, Mainframe, Melonport, Metronome, Ocean Protocol, Tierion en ook Zilliqa in het register. Daarnaast staan er nog 20 bedrijven in de wachtrij om toegevoegd te worden, zei Selkis.

In de beginfase loopt het Messari-team hun applicaties door. Echter is het uiteindelijke doel om het platform te decentraliseren. Op dat moment bepaalt een community vote of een project aan het register wordt toegevoegd of niet. Iedereen kan een aanvraag indienen om zijn project in het register te vermelden door contact op te nemen met het bedrijf.

Gegevens uit het register zullen openbaar beschikbaar zijn. Messari zal zelfs een API beschikbaar stellen voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het gebruik van de verstrekte informatie.

BRONCoindesk
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.