OTC XRP Ripple Bitcoin Deutsche Boerse Futures Derivaten Cryptocurrency ETH XRP Eurex

Het op blockchain- en crypto-gerichte investeringsbedrijf Pantera Capital zegt dat een kwart van haar ICO-portfolio de effectenwetgeving in de VS schendt.

Vanwege het hardhandige optreden van toezichthouders in de VS worden steeds meer ICO-projecten gedwongen hun investeerders terug te betalen. Dit benadrukt Pantera Capital ook in haar meest recente nieuwsbrief.

“We geloven dat de meeste projecten in ons portfolio veilig zijn. Echter schatten we dat 25% van de ICO-projecten liquide tokens aan investeerders heeft verkocht zonder gebruik van regulatie D of regulatie S, aldus Dan Morehead en Joey Krug, chief investment officers. Ze gingen verder met te zeggen dat:

“Als de SEC deze projecten als effecten bestempelt, dan kan het hun positie flink aantasten. Van die projecten is ongeveer een derde live, en ze zouden in principe kunnen blijven werken zonder enige ontwikkeling. Echter zou het stoppen van de ontwikkelingen de vooruitgang van de projecten een halt toeroepen.”

Het cannabis-gefocuste ICO-project Paragon is een van de slachtoffers geworden van het hardhandige optreden van de SEC. Het moest miljoenen aan investeerders terugbetalen, en kreeg daarnaast ook nog een aantal boetes.

Het hardhandige optreden heeft een zichtbaar effect gehad op de algehele markt. De hoeveelheid geïnvesteerd geld is namelijk flink afgenomen de afgelopen tijd. Barry Silbert, oprichter van investeeringsbedrijf Digital Currency Group, vertelde CNBC dat de ICO-markt “dood” is. Hij zei: “Er is weinig interesse in ICO’s, en investeerders verkopen hun Bitcoin en Ethereum nu massaal.”

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.