SEC Schnorr Bitcoin Bitcoin-ETF Belasting BitMex Hayes Morgan Creek Mayweather Khaled BTC Bitcoin Mt Gox Hack Scam Deadline Crypto 2014

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt de bokser Floyd Mayweather Jr. en muziekproducent Khaled Khaled aan. De SEC beschuldigt hen van het onwettig promoten van Initial Coin Offerings (ICO’s). Dit blijkt uit een persbericht dat op 29 november is gepubliceerd.

In het persbericht verklaart de SEC dat Mayweather de betalingen voor de promotie van drie ICO-emittenten achterhield. Zo kreeg hij $100.000 van de crypto-startup Centra Tech. Khaled, ook bekend als DJ Khaled, hield een betaling van $50.000 van hetzelfde bedrijf achter.

Eerder dit jaar in mei werden de drie medeoprichters van Centra – Sohrab Sharma, Robert Farkas en Raymond Trapani – formeel aangeklaagd voor het runnen van een frauduleuze ICO. Hun ICO haalde in 2017 $32 miljoen op.

Geen van de partijen erkend of ontkend de beschuldigingen. Echter zullen ze wel bepaalde kosten gaan betalen naar aanleiding van de beschuldigingen. Mayweather betaalt $300.000 aan onrechtmatige winsten terug, een boete van $300.000 en $14.775 aan rente. Khaled betaalt daarnaast $50.000 aan winsten terug, een boete van $100.000, en $2.725 aan rente.

Bovendien stemde Mayweather ermee in om mee te werken aan het onderzoek en gedurende de komende drie jaar geen enkele vorm van effecten te promoten. Khaled mag daarnaast twee jaar geen effecten promoten. SEC Handhavingsdivisie Co-directeur Steven Peikin gaf het volgende commentaar:

“Beleggers moeten sceptisch zijn ten aanzien van beleggingsadviezen op social-mediaplatforms. Ze moeten geen beslissingen nemen op basis van aanbevelingen van beroemdheden. Social media influencers zijn vaak betaalde promoters, geen beleggingsprofessionals. De effecten die ze promoten zouden frauduleus kunnen zijn.”

Mayweather promootte 3 ICO’s

Mayweather begon de ICO van Centra in september 2017 te promoten. Hij beweerde dat hij zijn Titanium Centra-kaart al gebruikte voor het gebruik van digitale valuta’s zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) voor zijn zakelijke transacties. De ICO van Centra was de derde ICO die Mayweather promootte.

Slechts een paar weken later voegde Khaled zich bij Mayweather bij het promoten van de ICO van Centra. Hij plaatste zijn nieuwe Titanium Centra-kaart op zijn Instagram-account.

Later in november 2017 waarschuwde de SEC dat ICO’s die worden gepromoot door beroemdheden illegaal kunnen zijn. De commissie beweerde dat beroemdheden die token-verkopen promoten, de “anti-toutingwetten” zouden kunnen schenden als ze hun opbrengsten niet openbaar maken.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.