Thailand ICO Bangkok Exchange Crypto Regelgeving

Thailand’s effectentoezichthouder zal in november “ten minste één” Initial Coin Offering (ICO) “portal” goedkeuren om legaal te kunnen opereren. Dit meldt het lokale mediaplatform Bangkok Post op 8 november.

Rapee Sucharitakul, secretaris-generaal van de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) gaf commentaar in de publicatie. Hij zei dat ICO’s al in december officiële goedkeuring zouden kunnen krijgen om Thaise markten te bedienen.

“Ten minste één ICO-portal wordt in november gecertificeerd- Daarna kunnen we elk ICO-project goedkeuren. Deze zouden dan in december van start kunnen gaan,” zei hij.

De bevestiging markeert de laatste fase van Thailand’s proces om de crypto-markten te formaliseren. Dit proces begon met de uitgifte van een koninklijk besluit in mei.

De Thaise SEC houdt toezicht op alle vormen van cryptocurrency-entiteiten. Van ICO’s tot beurzen en bredere “digital asset operators”. De SEC zal dan ook elk project dat in Thailand wil opereren gaan beoordelen.

Rapee zei dat vijf dergelijke “operatoren” momenteel door het ministerie van Financiën worden onderzocht.

Tijdens de aanvraagprocedure zullen ze gewoon kunnen blijven opereren, zoals de Bangkok Post schrijft. Dat geldt alleen als zij hun oorspronkelijke aanvragen binnen een afgesproken periode van 90 dagen na de uitgifte van het besluit van mei hebben ingediend.

Rapee geeft aan dat zodra het certificeringsproces is ingevoerd, de SEC nieuwkomers op de markt zorgvuldig zal onderzoeken.

“We waarschuwen beleggers altijd om niet te worden overgehaald om in ICO-projecten te beleggen. Dat komt omdat ze oplichting kunnen zijn of omdat ze misschien niet over voldoende liquiditeit beschikken”, voegde hij eraan toe.

Meer samenwerking op internationaal niveau

Tijdens zijn toespraak op de Counter-Terrorism Financing Summit van deze week drong de vicepremier van Thailand aan op aanvullende maatregelen. Zowel op nationaal als internationaal moeten landen gelijke tred te houden met nieuwe tactieken en bedreigingen voor de consumentenveiligheid.

Eerder deze week, op 5 november, onthulde de Revenue Department van het land dat het blockchain gaat gebruiken om belastingen te verifiëren. Ook zal het de belastingteruggave aanzienlijk stroomlijnen.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.