Miljoenen dollars aan ICON-tokens zijn nu in beweging – het cryptocurrency-project begint haar token-migratie.

Ontworpen om onafhankelijke blockchain-communities met verschillende governance-strategiën te verbinden, lanceerde het ICON-protocol eerst zijn crypto-token, ICX, op de op Ethereum gebaseerde blockchain, maar – nadat het project steeds populairder werd – verplaatst het haar tokens nu naar haar eigen blockchain.

Het project, dat in januari het mainnet heeft gelanceerd, is vanaf nu tot 25 september belast met het omruilen van ongeveer $42.750.000 aan ERC-20-tokens met eenzelfde hoeveelheid native ICX-tokens.

En volgens de ICON Foundation, de organisatie die verantwoordelijk is voor development, gaat het tot nog toe van het leien dakje.

Een vertegenwoordiger van de foundation zei over het proces dat op 20 juni begon:

“Er zijn geen problemen gemeld en er zijn ook geen problemen aan aan onze kant.”

Zoals eerder gemeld door CoinDesk, kunnen alleen ondersteunde beurzen – Binance, Upbit en Bitthumb – momenteel ICX-tokens naar de nieuwe blockchain verplaatsen.

Daarom moeten token-houders volgens de foundation hun tokens overzetten naar een van die beurzen om het migratieproces te kunnen starten. Later deze maand, op 25 juni, kunnen token-houders de ICONex-wallet ook gebruiken om hun ICX-tokens te migreren.

Zodra de migratie is voltooid, kunnen gebruikers ICX-stortingen en geldopnames hervatten, zei de foundation, hoewel er geen geschatte voltooiingsdatum is opgegeven. De ondersteunde beurzen gaven echter aan dat ze zullen wachten met het openen van de storting- en opnamediensten totdat het ICON mainnet veilig is gebleken.

“We zullen ICX-stortingen en opnames weer openen zodra we van mening zijn dat de ICX mainnet stabiel is”, zei Binance op haar website.

Voorlopig moeten ICX-tokenhouders de ICON Foundation en de ondersteunende beurzen erop vertrouwen dat de swap met succes uitgevoerd zal worden. De foundation verklaarde echter dat het misschien een overzicht over de migratie kan bieden aan haar gebruikers.

“Vanaf nu is er geen mogelijkheid om het proces te observeren, maar we onderzoeken manieren om dit mogelijk te maken,” vertelde een vertegenwoordiger van de foundation aan CoinDesk.

ICON, een crypto met een marktkapitalisatie van ongeveer $800 miljoen, is niet de enige van de top dertig cryptocurrencies die in de afgelopen weken een migratie probeerde. Tron, dat zijn blockchain-infrastructuur wil gebruiken om een ​​”echt gedecentraliseerd internet” te creëren, is donderdag van start gegaan met zijn migratie. Op dezelfde manier onderging het op schaalbaarheid gerichte EOS-protocol eerder in juni een token-migratie.

Bron: https://www.coindesk.com/icon-token-swap-underway-no-issues-foundation-says/

Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.