De LTC-prijs van Litecoin bereikte vrijdag het laagste punt in zeven maanden, toen de cryptocurrency-markt risico-afkerend werd.

‘S Werelds zesde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie daalde om 14:00 UTC naar $84,39 – het laagste niveau sinds 29 november, volgens de Litecoin Price Index van CoinDesk – en aan het einde van de dag werd dat uiteindelijk $84,99, een daling van meer dan 12 procent vandaag.

Op het moment van schrijven is LTC de op twee na grootste verliezer uit de top 10 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, en rapporteert het een week-op-week daling van 13,26 procent, volgens CoinMarketCap.

Verder is de marktkapitalisatie $4,88 miljard, het laagste niveau sinds 1 december.

Andere grote cryptocurrencies laten ook rode cijfers zien. Namen als ethereum (ETH), cardano (ADA), bitcoin cash (BCH) hebben elk ten minste 10 procent verloren. EOS daalde met 15,7% en is de grootste verliezer van de 10 grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie.

Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency ter wereld qua marktkapitalisatie, daalde naar een 100 dagen low, onder de $6.100 en sleepte waarschijnlijk andere markten met zich mee. Op het moment van schrijven handelt BTC tegen $6.131,74, een daling van 8,7 procent sinds het begin van de handelssessie van vrijdag.

De risicoaversie zal waarschijnlijk verslechteren, aangezien de technische grafieken laten zien dat bitcoin tot beneden de $6000 (low van februari) zou kunnen dalen, en op korte termijn tot misschien zelfs onder de $5.000.

Bron: https://www.coindesk.com/litecoin-sinks-lowest-price-7-months/

Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.