Duitsland KwF Boerse Stuttgart BaFin Deutsche Bank Settlements Effecten Blockchain

De Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit (BaFin) heeft de gedeeltelijke stopzetting van de activiteiten van het britse crypto-bedrijf Finatex Ltd. bevolen. Dit staat in een officieel bericht dat op vrijdag 9 november op de website van BaFin is gepubliceerd.

Volgens het bericht van de BaFin wordt Finatex Ltd. bevolen om “onmiddellijk” te stoppen. Het zou vooral gaan omhet aanbieden van internationale handel via haar handelsplatform, Crypto-Capitals. Volgens de berichtgeving van BaFin vrijdag moet het bedrijf stoppen met handelen. De reden is dat zijn activiteiten niet zijn legitiem zijn onder de Duitse financiële wetgeving, waaronder de Duitse bankwet.

De toezichthouder beschreef dat Crypto-Capitals “opties, contracts for difference (CFD’s) op aandelen, indices, valuta en grondstoffen aanbood”. Op zijn beurt positioneert het bedrijf zichzelf als een “premium cryptocurrency-trading platformoperator”. Het bedrijf beschikt echter niet over de accounts op de sociale netwerken die op zijn website staan ​​vermeld.

Voordien heeft BaFin de cryptocurrency-industrie met publieke waarschuwingen benaderd, met name gericht op Initial Coin Offering (ICO)-projecten. Eind 2017 waarschuwde de belangrijkste financiële toezichthouder van Duitsland beleggers over de risico’s van beleggingen in ICO-tokens. Het beweerde dat ICO-beleggers alle bijbehorende risico’s zelf dragen gezien het “gebrek aan wettelijke vereisten en transparantieregels” in de sector.

Internationale krachten bundelen

In februari van dit jaar verduidelijkte BaFin de verplichtingen voor ICO-projecten, na “toegenomen vragen” over ICO-token. Zo vroegen projecten “of de tokens, coins of cryptocurrencies achter de ICO’s worden beschouwd als financiële instrumenten binnen het gebied van toezicht op effecten.”

De laatste maand drong BaFin er bij de wereldwijde gemeenschap op aan om de krachten te bundelen. Landen zouden meer samen moeten werken om de ICO-industrie te reguleren. Dit ondanks de onzekerheid over de vraag of de ICO een “nichekwestie” blijft, of een “standaard onderdeel van de financiële economie” wordt.

In juni 2018 verklaarde de president van BaFin dat de belangrijkste missie van het agentschap niet het beschermen van individuele beleggers is. Echter zou het zich meer op de algemene financiële stabiliteit moeten richten.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.