Ernst Young EY Audit Belasting Crypto Bitcoin Ethereum BTC

Het Finance Committee van het Lagerhuis van het Franse parlement heeft een wijzigingen van de belastingwet aangenomen. Dit zou ervoor zorgen dat de belasting op verkopen van cryptocurrency wordt versoepeld, aldus de Franse krant Le Figaro op woensdag 7 november.

De aangenomen amendementen verwijzen naar een ontwerp van financiële wetgeving (PLF) voor 2019. Als de definitieve versie van het document wordt goedgekeurd door het parlement, zal de belasting op crypto-verkopen gelijk worden aan de inkomstenbelasting. De hoorzittingen van het parlement staan gepland voor volgende week.

Momenteel belast de Franse belastingdienst crypto-inkomsten meteen tarief van 36,2 procent. Als het parlement de wijzigingen in het budget accepteert, zal het tarief verlagen tot 30 procent vanaf 1 januari 2019.

De Franse overheid heeft de wetgeving en belasting actief aangepast voor nieuwe technologieën, waaronder digitale valuta en blockchain. President Emmanuel Macron zei eerder dat hij zou willen dat Frankrijk een “startup nation” wordt. De Franse minister van Economie en Financiën Bruno le Maire beweerde dat het land klaar was voor een “blockchain-revolutie”.

In september kondigde Mair aan dat de regering een wettelijk kader voor Initial Coin Offerings (ICO) heeft geaccepteerd. Onder de nieuwe regelgeving is de Franse beursautoriteiten Autorité des Marchés Financiers (AMF) gemachtigd om licenties uit te geven aan bedrijven die via een ICO-fondsen willen werven. De wetgeving biedt ook bescherming voor beleggers.

Ondertussen is de regering nog bezig met het finaliseren van PACTE – het actieplan voor bedrijfsgroei en transformatie. Het wetsvoorstel bevat enkele relevante wijzigingen voor het Franse regelgevingskader en belastingstelsel met betrekking tot crypto-activa en ICO’s.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.