Bakkt ErisX Exchange Ethereum Futures CFTC Regelgeving Wetgeving Effecten

De crypto-beurs ErisX heeft een brief aan de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) geschreven. Hierin geven zij aan dat het geloofd dat meer regulering voor een veiligere en robuustere markt zal zorgen. De brief aan de CFTC werd gestuurd nadat de toezichthouder om feedback vroeg over Ethereum.

ErisX is een crypto-beurs die van plan is verschillende crypto-gerelateerde producten aan te bieden. Zo wil het onder andere spot trading voor Bitcoin, Litecoin en Ethereum aan gaan bieden. Het wacht hiervoor echter nog op goedkeuring, en hoopt die in de tweede helft van 2019 te krijgen.

In de brief aan de CFTC zegt de beurs dat “het noteren en verhandelen van Ether-futures in overeenstemming met de gereguleerde markten van CFTC consistent is ” met de inspanningen van het CFTC om “open, transparante, competitieve en financieel gezonde derivatenmarkten te bevorderen en om fraude en manipulatie in verband met derivaten en andere te bestrijden.”

Daarnaast zei het dat “de introductie van gereguleerde futures-contracten op basis van ethereum een positieve impact zouden hebben op de groei en rijping van de markt.” De CFTC heeft Bitcoin lang gezien als commodity aangezien het tracht fiat-valuta te vervangen. Er bestaat echter nog steeds discussie of crypto effecten (futures) of commodities zijn.

In de brief benadrukt de beurs dat, door onduidelijke regelgeving, de groei van de markt is belemmerd waardoor ook institutionele beleggers de markt niet betreden. Hierdoor zouden er veel “ongereguleerde crypto-beurzen en brokers dit gat op hebben gevuld. Veel daarvan van zijn off-shore ondernemingen”.

Met de brief hoopt ErisX de CFTC te kunnen overtuigen om ETH-producten te reguleren. Betere regulatie zou moeten leiden tot meer veiligheid waardoor meer institutionele beleggers de markt betreden. Regulatie is een van de grootste obstakels voor dergelijke grote investeerders.