Hongkong Crypto Regelgeving Wetgeving Exchange Blockchain

De effectentoezichthouder van Hongkong heeft op donderdag 1 november nieuwe regelgeving uitgegeven. De regels zijn bedoeld voor onder andere fondsen die omgaan met cryptocurrency. Het zei daarbij dat de nieuwe regels ook crypto-beurzen zal gaan reguleren.

Voorzitter van de Securities and Futures Commission (SFC), Ashley Alder, suggereert dat deze nieuwe regels kunnen uitmonden in een formeel regelgevingsklimaat.

Hongkong verschilt aanzienlijk in zijn benadering van cryptocurrency van het vasteland van China. Crypto-beurzen en aanverwante activiteiten zijn er legaal. Echter is regelgeving wel in de maak.

“De virtuele activamarkt is nog steeds erg jong. Handelsregels zijn daarom mogelijk niet transparant en eerlijk”, zei Alders tijdens een fintech-forum donderdag:

“Stroomonderbrekingen zijn niet ongewoon, evenals marktmanipulatie en -misbruik. En er zijn ook genoeg schandalen en fraude, ben ik bang.”

De nieuwste voorstellen hebben betrekking op fondsbeheerders die meer dan 10 procent van hun posities beleggen in cryptocurrency. Voor anderen vereist het een licentieproces waarin entiteiten de SFC informeren over hun zakelijke praktijken.

De verklaring luidt:

“Om een ​​betere bescherming voor beleggers te bieden, is de SFC van mening dat alle gelicentieerde portefeuillebeheerders die van plan zijn om in virtuele activa te beleggen, in wezen dezelfde wettelijke vereisten moeten naleven. Zelfs als de portefeuilles (of gedeelten van portefeuilles) die zij beheren, uitsluitend of gedeeltelijk in virtuele activa investeren, ongeacht of deze virtuele activa “effecten” of “effectencontracten” zijn.”

Crypto-markten stabiliseren

Cryptocurrency-beurzen zouden in de toekomst ook direct onder het toezicht van de SFC kunnen vallen.

“… Er wordt voorgesteld dat de normen voor de gedragsregels voor exploitanten van virtuele-activahandelplatforms vergelijkbaar zijn met die voor bestaande gelicentieerde aanbieders van geautomatiseerde handelsservices,” voegt hij eraan toe.

De verscherping van het regelgevende toezicht door Hongkong komt terwijl steeds meer rechtsgebieden hetzelfde doen. Dit terwijl Bitcoin– en altcoinmarkten stabiliseren en een algemene acceptatie van hun levensduur begint te kristalliseren.

Vorige week kondigde Taiwan aan dat het tegen juni volgend jaar speciale regels voor Initial Coin Offerings (ICO’s) zal uitbrengen. Het land besloot tot voor kort de sector niet te reguleren.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.