Japan FSA ICO Regelgeving Wetgeving Stablecoins USDT GUSD Tether Crypto

De Japanse toezichthouder van de financiële markten, de Financial Services Agency (FSA), ontving maar liefst 190 aanvragen voor crypto-beurs vergunningen. Dit meldt een insider van het agentschap op 28 december.

De toezichthouder heeft de lokale crypto-industrie een wettelijke status gegeven waar de Japanese Virtual Currency Exchange Association (JVCEA) het toezicht zal houden. Die associatie moet nu met anti-witwasbeleid komen en richtlijnen voor crypto-beurzen ontwikkelen.

De FSA kende eerder al een dergelijke vergunning toe aan crypto-beurs Coincheck nadat het de beurs een aantal bevelen oplegde om een aantal bedrijfsprocessen te verbeteren. De beurs werd eerder dit jaar getroffen door een hack waardoor het grote hoeveelheden crypto van beleggers verloor.

De beurs moest vooral de bescherming voor beleggers verbeteren en het witwassen van geld beter bestrijden. De FSA stuurde daarnaast naar zeven andere beurzen dat ze hun werkzaamheden moesten verbeteren.

De crypto en blockchain-industrie in Japan is flink gegroeid. Daardoor voerde de FSA in juli een grote reorganisatie door om beter met nieuwe fintech, zoals crypto, om te kunnen gaan. Zo verving het Strategieontwikkelingsbureau het Inspectiebureau. Dit nieuwe bureau zal de crypto-markt, fintech en het tegengaan van het witwassen van geld overzien.

Naast het hebben van een vergunning moeten crypto-beurzen ook verdachte transacties melden. Het aantal gemelde verdachte transacties is daarom sterk toegenomen. Volgens het agentschap zijn er tussen januari en oktober bijna 6.000 meldingen van verdachte transacties binnengekomen.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.