Japan FSA ICO Regelgeving Wetgeving Stablecoins USDT GUSD Tether Crypto

De financiële toezichthouder van Japan is van plan om nieuwe Initial Coin Offering (ICO)-voorschriften in te voeren. Zo wil het beleggers beter beschermen tegen fraude, aldus Jiji Press op 1 december.

Volgens “geïnformeerde” bronnen moeten bedrijven die ICO’s uitvoeren zich registreren bij het Financial Services Agency (FSA) van Japan.

Het agentschap is naar verluidt van plan om in januari wetsvoorstellen in te dienen bij het parlement voor de herziening van financiële instrumenten, beurzen en betalingsdiensten.

De FSA nam het besluit “met het oog op een aantal mogelijk frauduleuze ICO-zaken in het buitenland”. Het wil “investeringen van individuen in ICO’s beperken ter bescherming van henzelf.”

In juli kwam het nieuws naar buiten dat 80 procent van de ICO’s die in 2017 zijn gehouden frauduleus waren.

De FSA Study Group on Virtual Currency Exchange-industrie hield onlangs haar tiende bijeenkomst om ICO’s te bespreken. De tokens die zijn uitgegeven tijdens ICO’s zijn ingedeeld in drie categorieën: virtuele valuta’s zonder emittent, virtuele valuta met uitgevende instelling en tokens van emittenten die ook verplicht zijn om inkomsten te verdelen.

Volgens het rapport zijn de eerste en tweede token-classificatie onderworpen aan afwikkelingsregelingen, zoals de Financial Instruments and Exchange Act. De derde categorie van ICO-tokens is onderworpen aan investeringsregels, zoals de Financial Instruments and Exchange Act.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.