G20 Argentinië ICO Regulering Crypto Blockchain Bitcoin

De G20-landen roepen op tot belastingheffing op cryptocurrency, evenals regelgeving om witwassen van geld te bestrijden. Dit meldt het Japanse Jiji.com op 2 december.

De leiders noemen in de definitieve tekst “een belastingstelsel voor internationale elektronische betalingsdiensten”, aldus Jiji.

Het artikel stelt vervolgens dat buitenlandse bedrijven die “geen fabriek of andere basis in Japan hebben” volgens de huidige wetgeving niet kunnen worden belast door de lokale overheid. De publicatie stelt daarnaast dat de leiders van de G20 proberen “een belastingstelsel voor internationale elektronische diensten te ontwikkelen”.

De leiders kwamen dit weekend bijeen in Buenos Aires, Argentinië. Daar werkten zij naar verluidt aan het belastingsysteem. De landen “zullen het probleem in 2019 verder bespreken, wanneer Japan de voorzitter van de top is”. De definitieve reguleringen zullen naar verwachting tegen 2020 in werking treden, nadat alle voorstellen van elke lidstaat zijn overwogen.

De CEO van het bedrijf achter Circle riep in oktober al op tot “normalisatie van de crypto-industrie op het G20-niveau”.

In juli riep de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, de G20 op om tijdens de top een open debat over cryptocurrencies te voeren.

Le Maire zei dat leiders “een discussie zullen hebben over de kwestie Bitcoin (BTC)”. Dit aangezien “er een risico bestaat op speculatie”. Hij concludeerde toen dat Frankrijk “dit moet onderzoeken met andere G20-leden” om te zien hoe “we Bitcoin kunnen reguleren.”

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.