VS SEC STO ICO Crypto Regelgeving Wetgeving SEC Security James Clayton Wall Street

Voor wat betreft de regelgeving omtrent initiatieven in de blockchain industrie was 2018 een tumultueus jaar.

Het begon al met de talloze dagvaardingen die de SEC begin 2018 uitgevaardigd heeft tegen crypto-startups die ‘illegale’ tokens uitbrachten. Deze onderzoeken hebben recentelijk geresulteerd in boetes, alsnog verplichte registraties en in sommige gevallen zelfs het terugbetalen aan investeerders van het gestorte kapitaal.

In de loop van het jaar bracht de SEC nog wel enkele informele richtlijnen uit waarin werd gesteld dat Bitcoin en Ethereum geen securities zijn omdat deze netwerken “voldoende gedecentraliseerd” zouden zijn. Tenslotte is eind 2018 gezegd dat de SEC begin dit jaar zou komen met duidelijke richtlijnen voor security tokens.

In deze onzekere tijden waar het gaat om regelgeving omtrent cryptocurrencies en tokens overwegen veel startups om hun voorgenomen ICO ‘om te bouwen’ tot een security token offering. Worden deze STO’s de volgende hype in cryptoland?

Is de STO de oplossing?

De grote vraag is of een STO het antwoord is op alle zaken die bij ICO’s fout zijn gegaan. Daarnaast is er nog veel onduidelijk over hoe de SEC deze security tokens gaat reguleren.

Het zal dus in ieder geval een spannend jaar worden voor blockchain startups die overstappen op een security token. Het is nog lang niet zeker of het hierdoor gemakkelijker zal worden om alle juridische klippen te omzeilen. De advocatenkantoren op Wall Street zullen ongetwijfeld hun handen vol hebben aan de begeleiding van deze startups.