Wetgeving PBoC Beijing Regelgeving STO Security Token Offering ICO Blockchain Crypto

De toezichthouders in Colorado hebben afgelopen donderdag actie ondernomen tegen vier ICO’s. Daarmee komt het aantal rechterlijke bevelen van de staat tegen crypto-startups op 12.

De “ICO Task Force” van de staat berispte Bitcoin Investments, Ltd, PinkDate, Prisma en Clear Shop Vision Ltd. Een woordvoerster van Colorado’s Division of Securities vertelde dat het onduidelijk is waar de bedrijven precies gevestigd zijn. De niet-geregistreerde effecten die ze promootten waren in ieder geval beschikbaar voor bewoners van Colorado.

Colorado Securities Commissaris Gerald Rome vertelde CoinDesk:

“We willen ervoor zorgen dat de effectenmarkt van de staat en de investeerders die er actief zijn worden beschermd tegen actoren die misbruik maken van het enthousiasme op dit gebied. Er zijn veel bedrijven in Colorado die hard werken om hun ICO’s op de juiste manier te leiden. We willen dan ook graag met hen blijven samenwerken om een ​​regelgevingskader voor de industrie op te bouwen.”

Rome voegde eraan toe dat de handhavingsactie bedoeld is om Colorado vooruit te helpen als een “innovatieve leider” in de cryptocurrency-ruimte. De ICO Task Force is al sinds mei actief. Echter komen de rechtelijke bevelen pas enkele dagen nadat Colorado een crypto-vriendelijke gouverneur heeft gekozen. Deze crypto-vriendelijke gouverneur is het Congressional Blockchain Caucus-lid Jared Polis.

Operation Cryptosweep

Steeds meer Amerikaanse overheidsinstanties ondernemen actie tegen mogelijk frauduleuze ICO’s. Eerder deze week gaf ook Texas rechterlijke bevelen uit aan crypto-miningbedrijven uit Australië en Canada.

Een coalitie van Noord-Amerikaanse effectentoezichthouder voerde meer dan 200 onderzoeken uit. De zogenaamde “Operation Cryptosweep” – waaraan de Colorado Division of Securities deelneemt – is bedoeld om cryptocurrency-scams te bestrijden.

“Je begint nu de resultaten van die onderzoeken te zien,” zei Bob Webster van de North American Securities Administrators Association (NASAA). Hij speelt een coördinerende rol in de Cryptosweep-operatie.

Webster zegt dat Colorado een van de meer actieve rechtsgebieden in de VS is, naast Texas, North Dakota en Massachusetts.