VK UK crypto-investeerders Belasting Duurzaamheid Crypto Blockchain

De belastingdienst van het Verenigd Koninkrijk heeft na een lange periode van overleg op 19 december richtlijnen vrijgegeven voor crypto-investeerders. Het nieuwe document “crypto-activa voor individuen” beschrijft verplichtingen voor investeerders die in crypto-activa beleggen.

Het was lang onduidelijk wat er precies opgegeven moest worden in de belastingaangifte door crypto-investeerders. Maar nu is duidelijk dat crypto-investeerders zowel inkomensbelasting als vermogenswinstbelasting moeten betalen over winsten met crypto.

Wanneer een werkgever zijn werknemer in crypto uitbetaalt moet de werkgever daarnaast ook een bijdrage aan het nationale zorgfonds betalen. De richtlijnen worden onderschreven door HRM Revenue & Customs (HMRC), het belastinginning agentschap van het VK.

Het agentschap schrijft over de richtlijnen: “De behandeling van crypto-assets m.b.t. belastingen blijft zich ontwikkelen. Dat komt omdat de onderliggende technologie zich ook constant blijft ontwikkelen.”

“Daarom zal het HMRC alle feiten per geval bekijken, en daarop de relevante fiscale bepalingen toepassen. Onze inzichten kunnen veranderen gezien het feit dat de sector dat ook doet.”

Het VK is onlangs onder vuur komen te liggen vanwege een aantal plannen die betrekking zouden hebben op de regulatie van cryptocurrencies. Zo zouden verschillende instrumenten, zoals Bitcoin-effecten, verboden worden.

Een recent onderzoek toont aan dat crypto erg populair is in het VK. Er zijn veel crypto-investeerders, en men verwacht dat crypto in de toekomst sterk zal blijven groeien.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.