VS Wyoming Wetgevers SEC Wetgeving Regelgeving Ohio Staat Belastingbetalen Bitcoin Crypto

De Amerikaanse staat Ohio wil de eerste staat worden die Bitcoin (BTC) accepteert voor belastingbetalingen. Dat meldt de Wall Street Journal (WSJ) op 25 november.

Volgens de WSJ is het besluit in eerste instantie alleen van toepassing op bedrijven. Wel zijn er plannen om in de toekomst ook individuele belastingbetalers met Bitcoin te laten betalen. Vanaf deze week kunnen in Ohio gevestigde bedrijven zich registreren om al hun belastingen met de cryptocurrency te betalen. Crypto-betalingsverwerker BitPay gaat de betalingen verwerken.

State Treasurer Josh Mandel initieerde het crypto-vriendelijke initiatief. Hij vertelde de verslaggevers dat hij “een vlag wil planten” voor Ohio in termen van nationale cryptocurrency-acceptatie:

“Ik zie bitcoin als een legitieme vorm van valuta.”

Mandel vertelde ook dat hij “ervan overtuigd is dat dit cryptocurrency-initiatief zal worden voortgezet” nadat zijn termijn in januari eindigt. Als verkozen staatsbeambte vertelde Mandel aan journalisten dat hij kan besluiten dat zijn kantoor de digitale valuta “zonder goedkeuring van de wetgevende macht of gouverneur” accepteert.

Andere staten deden soortgelijke voorstellen

In het afgelopen jaar zijn er verschillende wetsvoorstellen in andere Amerikaanse staten gedaan, ook met als doel crypto voor belastingbetalingen te accepteren. Maar de wetgevers vertragen de uiteindelijke implementatie van deze wetten vaak.

In mei accepteerde het Huis van afgevaardigden van Arizona een belastingwet die burgers in staat zou stellen hun belasting met cryptocurrencies te betalen. Echter wordt die wet nu geteisterd door allerlei aanpassingen aan de tekst.

In februari deden wetgevers in de Amerikaanse staat Georgia een soortgelijk wetsvoorstel. Op het moment van schrijven is de status van die wet: “Met 25% voortgang ging de wet in de commissie onderuit.”

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.