VS Wyoming Wetgevers SEC Wetgeving Regelgeving Ohio Staat Belastingbetalen Bitcoin Crypto

Wetgevers willen middels een wetsvoorstel, dat deze week in het Congres is geïntroduceerd, Iran’s pogingen om zijn eigen cryptocurrency te ontwikkelen hard aanpakken.

Wetgevers waarschuwden de afgelopen maanden al vaker voor het feit dat Iran sancties wil omzeilen. Dit is vergelijkbaar met de Petro van Venezuela, die ook wordt gebruikt om sancties te omzeilen.

Delen van de “Blocking Iran Illicit Finance Act”, geïntroduceerd door Rep. Mike Gallagher, roepen op tot een rapport over Iran’s pogingen om een eigen crypto te ontwikkelen. Een soortgelijk voorstel werd ingediend door Ted Cruz. Hij wil iedereen die Iran op welke manier dan ook helpt met de Iraanse crypto, straffen.

De stap volgt nadat Trump een hardere lijn heeft aangenomen ten opzichte van Iran. Zo trok hij zich eerder terug uit het nucleaire akkoord. Daarvan maakten Amerika samen met een aantal andere landen en Iran deel van uit. “Het terugtrekken uit het akkoord is pas de eerste stap in het opvoeren van de druk op het regime”, aldus Gallagher en ging verder:

“We hebben nu een goede mogelijkheid om maximale economische druk uit te oefenen op Iran, om ervoor te zorgen dat het land geen geweld meer in de regio verspreid. Dit voorstel doet precies dat door Iran uit te sluiten van de internationale financiële gemeenschap.”

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.