Wetgeving PBoC Beijing Regelgeving STO Security Token Offering ICO Blockchain Crypto

Huo Xuewen, hoofd van het Municipal Bureau of Finance in Beijing, heeft projecten gewaarschuwd voor het aanbieden van security token offerings (STO’s).

Dit zei hij tijdens een recent vermogensbeheerforum dat het agentschap op zaterdag organiseerde. Huo zei dat STO-fondsenwervingsactiviteiten “illegaal” zijn, althans in Beijing.

“Ik zal een waarschuwing geven aan degenen die STO-tokens promoten en uitgeven in Beijing. Mijn advies is om alleen dergelijke aanbiedingen te doen als de overheid ze heeft gelegaliseerd,” zei hij.

Een STO is vergelijkbaar met een initial coin offering (ICO), waarbij crypto-tokens door een bedrijf aan het publiek worden verkocht om fondsen te werven. Met STO’s ontvangen de token-houders echter ook een deel van de winst van een bedrijf.

Chinese autoriteiten nemen sinds september 2017 maatregelen tegen fondsenwerving in de vorm van tokenuitgiftes. De People’s Bank of China (PBoC) legde daarnaast een algemeen verbod voor ICO’s op. Gevolg daarvan was dat crypto-beurzen hun operaties moesten staken. Vorige maand zei de PBoC dat het ook gratis distributies van crypto-tokens, airdrops genoemd, gaat aanpakken.

In de zomer zei Pan Gongsheng, een vicepresident bij de PBoC, dat de centrale bank van plan is om ICO-projecten die naar het buitenland zijn verhuisd hard aan te pakken. Ook zal de bank beleggers in deze projecten op het Chinese vasteland aanpakken.

Hij zei destijds: “Elk nieuw financieel product of fenomeen dat niet is toegestaan ​​volgens het bestaande wettelijke kader, zullen we vernietigen zodra ze het aandurven om zich te laten zien.”

En in augustus gaf de financiële afdeling van het Chinese Guangzhou Development District een waarschuwing uit aan lokale bedrijven. Bedrijven in de regio mogen geen cryptogerelateerde promoties of evenementen meer organiseren.

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.