Zuid-korea Belasting Korea Crypto-beurzen Blockchain Cryptocurrency Min ICO Regelgeving Wetgeving Commissie

Het ministerie van Financiën van Zuid-Korea overweegt een cryptocurrency en ICO-belasting. Dat meldt de Engelstalige krant The Korea Times op maandag 3 december.

Hong Nam-ki, de nieuwe minister van Economie en Financiën van Zuid-Korea en nieuwe vicepremier, onthulde het nieuws. Hij zei dat een crypto-belastingplan zal worden ontwikkeld op basis van de wereldwijde belastingontwikkelingen in de sector.

Verwijzend naar het huidige ICO-verbod in Zuid-Korea, verklaarde de vicepremier dat de autoriteiten ook een nieuw standpunt inneemt ten opzichte van de crypto-industrie. Dit standpunt baseert de regering op de “marktomstandigheden, internationale trends en problemen rondom beleggersbescherming”. In zijn schriftelijke antwoord, voorgelegd aan het Nationale Assemblee, vervolgde Hong:

“We zullen onze beleidsoriëntaties voor ICO’s met relevante instanties bepalen. We bekijken hierbij de resultaten van het marktonderzoek van de financiële toezichthouder en feedback van experts.”

De minister onthulde dat de regering van Zuid-Korea ook van plan is een task force op te richten die is samengesteld uit relevante overheidsinstanties.  De task force zal buitenlandse gevallen van crypto-en de ICO-belasting onderzoeken.

In de verklaring schreef Hong daarnaast dat cryptocurrencies “elektronische tekens van waarden zijn die privé worden uitgegeven”.

Internationale ontwikkeling van crypto-reguleringen

De minister dringt aan op de internationale ontwikkeling van crypto-regulering. Hij merkte op dat er wereldwijd ongeveer 2000 cryptocurrencies zijn, waarvan 160 op de Koreaanse markt. Tegelijkertijd benadrukte Hong dat de autoriteiten “voorzichtig moeten zijn” bij het opzetten van een gepast regelgevend kader.

Ook beweerde de minister dat de autoriteiten “hun uiterste best zullen doen om blockchain-technologie te ondersteunen”. Hij benadrukte hierbij dat 90 procent van de blockchain-gerelateerde bedrijven, met uitzondering van crypto-beurzen, kunnen worden beschouwd als venture-ondernemingen, verwijzend naar Statistics Korea.

In oktober meldde Cointelegraph dat de regering van Zuid-Korea naar verluidt van plan was in november haar officiële houding ten opzichte van ICO’s bekend te maken.

Zuid-Korea verbood ICO’s in september 2017. Sinds afgelopen augustus overweegt de Zuid-Koreaanse overheid echter om de sector juist te legaliseren. Het land wil namelijk een ​​eigen “blockchain-eiland” ontwikkelen in het Jeju Island Resort. In oktober riep een lid van het Nationale Assemblee Min Byung-doo van Zuid-Korea het land op om “de weg te openen” voor ICO’s. Hij drong erop aan dat een “verbod niet de enige manier is”. Het is dus nog afwachten wanneer de crypto- en ICO-belasting klaar zal zijn.