VS SEC STO ICO Crypto Regelgeving Wetgeving SEC Security James Clayton Wall Street

Twee congresleden uit de VS hebben op 20 december een wetsvoorstel ingediend bij het Huis van Afgevaardigden. De twee willen er met het voorstel voor zorgen dat crypto niet als effecten worden gedefinieerd.

Het voorstel, “The Token Taxonomy Act of 2018”, is geïntroduceerd door Warren Davidson en Darren Soto. Middels een aanpassing aan de effectenwet van 1933 en de effectenwet van 1934 kan men digitale activa niet langer als effect zien. De twee willen:

“De Securities and Exchange Commission (SEC) opdracht geven bepaalde wijzigingen in de regelgeving voor digitale eenheden, die zijn beveiligd met cryptografie, door te voeren. Zo moet het de belasting aanpassen voor virtuele valuta die men in een pensioenrekening houdt. Daarnaast moet er een belastingvrijstelling komen voor wanneer men een virtuele valuta omwisselt voor een ander.”

Het voorstel wil daarnaast dat de Secretary of the Treasury richtlijnen vrijgeeft. Deze moeten duidelijkheid bieden voor wanneer men winsten met cryptocurrency behaalt. Nu heerst er vaak nog veel onduidelijkheid wat iemand moet opgeven wanneer het om crypto gaat. 

Davidson kondigde in het begin van december plannen aan om voor crypto en digitale activa een aparte “activa categorie” te creëren. Hij zei dat “het voorstel ervoor zal zorgen dat de autoriteiten crypto niet als effecten beschouwt. Bovendien kan de overheid ICO’s effectiever reguleren.”

Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.