Paper bitcoin wallet

Eenvoudig en tastbaar

Een papieren wallet is in wezen een document dat een openbaar adres bevat dat kan worden gebruikt om Bitcoins te ontvangen, en een private sleutel, waarmee je Bitcoins die op dat adres zijn opgeslagen kunt uitgeven of overdragen. Die worden vaak in een vorm van QR-codes afgedrukt, zodat je ze snel kunt scannen en de sleutels aan een softwarewallet kunt toevoegen om een transactie te doen. Een papieren wallet kan worden gegenereerd met behulp van services zoals BitAddress of Bitcoinpaperwallet, waarmee gebruikers een volledig willekeurig Bitcoin-adres en een private key kunnen maken. Het gegenereerde document kan vervolgens worden afgedrukt, waarbij sommige services een fraudebestendig ontwerp bieden of zelfs een optie voor het bestellen van holografische labels, waarma het klaar voor gebruik is.

Het grote voordeel van een papieren wallet is dat de keys nergens digitaal worden opgeslagen, waardoor deze volledig immuun is voor hackeraanvallen, malware die de keys van de gebruiker kunnen loggen en in feite elke vorm van digitale diefstal. Er moeten echter enkele voorzorgsmaatregelen worden getroffen bij het maken van een wallet. Vanzelfsprekend moet je, voordat je een papieren wallet genereert, ervoor zorgen dat niemand je in de gaten houdt. Om het risico van spyware die je activiteiten trackt uit te sluiten, wordt het aanbevolen om een schoon besturingssysteem, zoals Ubuntu, te gebruiken dat je vanaf een USB-stick of dvd opstart. Als de papieren wallet eenmaal is ingesteld, moet de websitecode offline kunnen worden uitgevoerd, waardoor je de verbinding met internet kunt verbreken voordat je de keys daadwerkelijk genereert. Gebruik tot slot een printer die niet is aangesloten op een netwerk.

Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen dat je waardevolle privé-informatie op een vel papier afdrukt. Je moet dus maatregelen nemen om dat stuk papier te beschermen. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen om het in een afgesloten plastic mapje te bewaren om het te beschermen tegen water, vocht en slijtage. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het te lamineren en het in een kluis te leggen, of om het bij een notaris te leggen.

Meer weten over Bitcoin wallets?

Bekijk deze pagina voor veelgestelde vragen en antwoorden over wallets.