Stappenplan

Stap 1: Bitcoin wallet aanmaken

Voor het kopen van bitcoins heb je een Bitcoin wallet nodig, een digitale portemonnee waar je de cryptocurrency in opslaat. Lees via bovenstaande link meer over hoe je een wallet kunt aanmaken. Heb je al een wallet? Dan sla je deze stap over.

Stap 2: veilig betalen met iDEAL

We raden aan om bitcoins te kopen bij een betrouwbare partij zoals SATOS, zodat je veilig kunt afrekenen via iDEAL. Kwestie van een simpel formulier invullen en je ontvangt de bitcoins vrijwel direct.

  • Geef in het formulier aan hoeveel bitcoins je wilt kopen of voor hoeveel euro’s je bitcoins wilt kopen.

  • Kies voor de cryptovaluta Bitcoin.

  • Klik op ‘Bitcoin kopen’.

  • Vul uw e-mailadres en het bitcoinontvangstadres in.

  • Accepteer de algemene voorwaarden en bevestig je bestelling.

Stap 3: uitbetaling

Indien je het verificatieproces voor iDEAL-betalingen al hebt doorlopen, ontvang je de bitcoins meestal vrijwel direct in je wallet. Je ontvangt ook een bevestiging van de transactie per e-mail.

Verificatie van een bankrekening

Bij je eerste bitcointransactie dien je eenmalige je bankrekening te verifiëren. Dit is heel eenvoudig. Je maakt via een link die je per e-mail krijgt € 0,01 euro over naar de bankrekening van SATOS. Bij de omschrijving van de overboeking vermeldt je het transactienummer in de e-mail.

Over het algemeen wordt je bankrekening binnen een werkdag geverifieerd. Bij de eerste transactie wordt de koers aangehouden van het moment van de bestelling. Je hoeft je dus geen zorgen te maken mocht de bitcoin prijs in de tussentijd stijgen. Een rekening verificatie is eenmalig ter preventie van fraude, de volgende keer wordt je bestelling dus direct verwerkt.