Waar Bitcoins kopen

Hier kun je Bitcoins kopen

Het kopen van Bitcoins is niet zo eenvoudig als een buitenstaander zou verwachten. Het aantal opties neemt echter voortdurend toe. Iedereen kan een optie kiezen voor het kopen van cryptocurrency die bij hun behoeften past, waarvan sommige zelfs geen internet toegang of een BTC-wallet vereisen.

Nederlandse Bitcoin brokers

Er zijn gespecialiseerde Nederlandse bitcoinbedrijven die je kunnen helpen, zodat je snel, gemakkelijk en veilig bitcoins kunt kopen. Bij zo’n verkoopplatform reken je bijvoorbeeld af met iDEAL of via een overboeking. Na de betaling staat het digitale geld vrijwel direct in je Bitcoin wallet. Hieronder een lijstje van de grootste Bitcoin aanbieders in Nederland.

  • SATOS
  • Litebit
  • BTCdirect
  • Bitonic
  • Bitrush

Geldautomaten

Ondanks dat het een heel nieuw concept is, verschijnen Bitcoin-geldautomaten in steden over de hele wereld en groeit hun aantal voortdurend. De machines rekenen een commissie van drie procent tot acht procent bovenop de normale wisselkoers, maar ze bieden gebruikers de meest private Bitcoin-koopervaring.

Het enige wat je hoeft te doen, is contant geld in de geldautomaat steken en de QR-code van je mobiele wallet scannen of een papieren ontvangstbewijs ontvangen met de codes en instructies voor het overboeken van het geld naar je wallet. Naarmate Bitcoins aan populariteit toenemen, hebben dergelijke geldautomaten de potentie om een van de meest gebruikelijke manieren te worden om de cryptocurrency te kopen.

Vanzelfsprekend is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin-geldautomaten verschijnen in landen waar Bitcoin verboden is. Je kunt je dichtstbijzijnde Bitcoin-geldautomaat vinden met behulp van een kaartservice, zoals CoinATMRadar.

Gift cards
 

Bitcoins worden vaak gebruikt om cadeaubonnen te kopen, omdat deze anoniem zijn en soms goedkoper dan contant geld zijn. Maar cadeaubonnen zelf kunnen voor BTC worden verhandeld. Het enige wat je hoeft te doen is de cadeaubon van een winkel te kopen, inloggen op een van de Bitcoin-beurzen waar sommige verkopers cadeaubonnen accepteren (bijvoorbeeld Paxful, LocalBitcoins, enz.) En de aankoop voltooien.

Afhankelijk van de specifieke verkoper, willen ze mogelijk een afbeelding van de cadeaucode zien op de achterkant van de kaart en een bon van de winkel waar ze zijn gekocht, terwijl andere het prima doen met alleen een online of e-code. Zodra je een transactie opent, wordt het bedrag van BTC dat je wenst te kopen automatisch bewaard door de website, zodat het veilig is om de verkoper je cadeaukaartinformatie te geven.

Er zijn veel online retailers die cadeaubonnen verkopen voor maximaal 60 procent van hun waarde, vandaar dat het kopen van Bitcoins op die manier je echt veel geld kan besparen. Cadeaubonnen zijn ook een geweldige manier om BTC op te slaan, aangezien de waarde ervan fluctueert. Zoals bij elke andere manier om Bitcoin te kopen, moet je echter altijd oppassen voor oplichters die geld van je proberen te stelen, dus zorg ervoor dat je alleen handelt met vertrouwde verkopers.

Beurzen

Elke nieuwe potentiële koper van Bitcoin vindt een reeks verschillende beurzen die met elkaar concurreren. Het kiezen van de juiste hangt af van veel verschillende factoren, waarbij locatie misschien de belangrijkste is. Een beurs moet worden gereguleerd door de overheid en voldoen aan de ’know your customer’ en anti-witwaspraktijken vereisten. Vandaar dat, om een account op te zetten en te beginnen met handelen op een bestaande beurs, je door langdurige bureaucratische procedures moet gaan. De meeste beurzen vereisen bijvoorbeeld dat je een bestaande bankrekening moet verbinden voordat je kunt beginnen met handelen, wat meestal vereist dat je gedetailleerde persoonlijk identificeerbare informatie verstrekt, waardoor Bitcoin-kopers hun anonimiteit verliezen.

Beurzen bieden echter een ongeëvenaarde keuze aan handelsopties. Of je nu op zoek bent naar een volwaardig platform voor institutionele beleggers of een eenvoudigere oplossing voor een eenmalige transactie, je vindt een uitwisseling die aan jouw behoeften voldoet. Bovendien zijn de meeste platforms toegankelijk via zowel desktop- als mobiele apparaten, zodat gebruikers ze overal mee naartoe kunnen nemen. Beurzen variëren in betalingsopties die zij accepteren, beveiligingsniveaus, aankooplimieten, kosten, verificatievereisten, enzovoort.